Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

tisdag 12 oktober 2010

Bra bålstabilitetövning

En klassiker... Stjärnan.

Här tränar du hela kroppen och balansen mellan musklerna. Du kopplar även ihop de tre huvuddelarna, bål, bäcken och axlar.

Denna övning är inte tungt jobbig utan mer irriterande, det beror på alla småmuskler som kopplas in. Supernyttig!!



1. Utgå ifrån en armhävning och hål bäcken, skuldror och huvud i linje med varandra. Håll armbågarna nära kroppen så att triceps tar större delen av belastningen.
2 Tryck dig upp. Håll 10 sekunder
3 Vrid upp kroppen så att du stöder på höger arm och sträck vänster arm rakt upp mot taket. Tänk på att hålla linjen rak så att du inte tappar höfterna. Håll i 10 sekunder
4. Lyft vänster ben, tänk på att inte tappa höften. Håll 10 sek.
5. Vik ner vänster ben bakom kroppen så höften vinklas lite uppåt. Håll 10 sekunder.


Gör rörelserna baklänges för att komma till ursprungspositionen och byt sida. Vill du ha ytterligare en svårighetsgrad skall du göra övningen med utgång från plankan, dvs stå på armbågarna och underarmarna samt tårna från början. Sedan gör du samma rörelser fast istället för att stödja på handen så stödjer du på underarmen.

Gör denna rörelse med 5 reps på varje sida 3 ggr i veckan så mår din kropp bättre.

Lycka till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar