Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

tisdag 2 februari 2010

Mina favoritövningar 2

En av mina favoritmagövningar är en MAQ (muscle action quality) övning. Den aktiverar hela bålen och tränar balans och smidighet.
Du ligger raklång på rygg, helt utsträckt. I händerna håller du ett kvastskaft eller en skivstång med tyngd, händerna är axelbredd isär. Övningen startar med att du drar upp knäna mot magen samtidigt som du fäller armarna framåt (de behålls raka) och möter knäna. Du reser överkroppen precis som i en sit-ups. Händerna med stången passerar knäna och stången skall "träs" över fötterna. Behåll knäna uppdragna så att du nu ligger som en köttbulle. Toucha rumpan med stången och gå samma väg tillbaka. Sträck ut hela kroppen i utgångsläge och börja om.
Skulle du inte kunna passera fötterna med stången, går du så långt du kan innan du vänder.

Ju snabbare du gör denna övning desto jobbigare blir den. Fokusera på magen och bäckenet så att du bibehåller balans och definition i rörelsen. Gör tre set med ca 20 repetitioner i varje. Vid sista setet skall det bränna i musklerna, anpassa repetitionerna efter det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar