Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

tisdag 16 februari 2010

Mina favoritövningar 4

Utfallssteg
Den här övningen avslöjar mycket om din bäckenbalans och hur musklerna kring detta mår. Du står stadigt rakt upp och ner med fötterna under höften. Dra upp knät till 90 graders vinkel i höft och knäled. Fullfölj sedan detta stora steg framåt och landa med 90 grader i båda knä- och höftlederna. Sett framifrån så skall bäckenet vara vågrätt dvs det får inte tippa i sidled, detta tyder på instabilitet. Sedan skall du även hålla koll på knät, det får inte skaka till när foten går i golvet. Tänk på de muskler som jobbar, viktigast för stabiliteten här är rumpmusklerna (gluteus), insida lår (adduktorerna) samt lårmuskeln (quadriceps). Viktigt i denna övning är också att överkroppen befinner sig i lodrätt läge och inte faller fram. Försök hålla ett tonus i bukmusklerna.

Välj ut en sträcka där du går utfallssteg gärna 20-30 stycken, för ytterligare motstång så kan du utföra dem i uppförsbacke.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar