Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

söndag 7 februari 2010

Vad gör vi?

Magnesium behövs för vävnadstillväxten, nerv- och muskelfunktionen. Det är en mineral som är nödvändig för proteinsyntesen och kalciumomsättningen. Även hjärtat hjärnan och skeletten behöver magnesium. Har du brist kan du bli deprimerad, få domningar och stickningar i händer och fötter eller drabbas av förstoppning eller diarré.

Järn ingår främst i blodets hemoglobin som i sin tur transporterar syre. Det är viktigt för mitrokondrierna (kroppens kraftverk)och är med i styrningen av respirationsprocesser. Detta gör att järnet har en viktigt roll i syreförsörjningen av kroppen generellt. Har du brist på järn kan du uppleva trötthet och prestationsnedsättning. Kroppen får inte tillräckligt med syre och anfåddhet kan uppstå lättare än vanligt Svårt järnbrist påverkar slemhinnor i mun, tungan, hud och naglar. Långvarig järnbrist kan orsaka cancer, ledbesvär, gikt och inflammationer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar