Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

tisdag 23 februari 2010

Vad behöver just du?

Enligt Matt Roberts finns det klara samband mellan personlighet, stresshantering, toxinhalter i kroppen samt matspjälkningsproblem. Här är hans test för att kolla vem du är. Kom ihåg att detta inte är vetenskapligt.

1. Har du ofta svårt att sova?
A, ja
B, nej

2. Fattar du snabba beslut?
A, ja
B, nej

3. Blir du irriterad av slöseri med tid?
A, ja
B, nej

4. Har du tendens att ta på dig mer än du klarar av?
A, ja
B, nej

5. Arbetar alltid tiden emot dig?
A, ja
B, nej

6. Ägnar du tid åt avkoppling och att skämma bort dig själv?
A, ja
B, nej

7. Känner du att du har rätt färdigheter för ditt arbete?
A, ja
B, nej

8. Känner du stöd från din familj och dina vänner?
A, ja
B, nej

9. Känner du att din position på arbetet hela tiden är hotad?
A, ja
B, nej

10. Är du nyfiken och uppmärksam på vad som händer omkring dig?
A, ja
B, nej

11. Håller du tillbaka problem?
A, ja
B, nej

12. Har du ofta humörsvängningar?
A, ja
B, nej

13. Känner du att alkohol hjälper dig att koppla av efter en tung dag?
A, ja
B, nej

Räkna ihop hur mycket poäng du fick, är du en A- eller B personlighet. A är typiskt ambitiös, fokuserad och mer stressbenägen än typ B som är mer avslappnad och stabil.
1 A=3 poäng, B=0 poäng
2 A=3 poäng, B=0 poäng
3 A=3 poäng, B=0 poäng
4 A=3 poäng, B=0 poäng
5 A=3 poäng, B=0 poäng
6 A=0 poäng, B=3 poäng
7 A=0 poäng, B=3 poäng
8 A=0 poäng, B=3 poäng
9 A=3 poäng, B=0 poäng
10 A=0 poäng, B=3 poäng
11 A=3 poäng, B=0 poäng
12 A=3 poäng, B=0 poäng

18 eller mer tyder på att du är typisk A-personlighet. Din kropp har syrabildande tendens i sig själv och kan vara mer benägen att bygga upp toxiner. Försök med en mer basbildande kosthållning och träna aerobiskt. Prioritera att komma ifrån krav och stress genom tex meditation, yoga, naturpromenader eller annan aktivitet i lugn miljö. Försök ta dig tid till djupandning, detta hjälper syret att flöda fritt i kroppen och hjärnan.

13-15 poäng tyder på att du ligger mitt emellan A och B. Du hanterar förmodligen stress bra och trivs med både aerobisk och anaerobisk träning. Tänk på att äta mat som gör din kropp basisk (tex potatis, spenat, purjolök, paprika, banan, bär, päron)

Upp till 12 poäng tyder på att du är en typ B- personlighet. Din kropp är mindre syrabildande vilket gör att den inte skapar så mycket toxiner. Du har förmodligen ett lägre tempo i kroppen som påverkar matspjälkningssystemet. Tänk på att dricka mycket vatten och äta mycket frukt och grönt för att hjälpa matspjälkningssytemet och hålla uppe energin. Du är förmodligen även bra på att hantera stress.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar