Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

söndag 7 februari 2010

Mina favoritövningar 3

Plankan med diagonallyft. Detta är en övning som kräver kontroll och koncentration Den går ut på att du står samma utgångsposition som armhävningar (armböj). Axelbredd mellan händerna och dessa placerade direkt under axlarna, höftbredd mellan fötterna. Tänk på de tre hållpunkterna, bäcken, skuldror samt skalle.

Nu tar du ett djupt andetag och håller detta för att öka buktrycket, tänk på de inre bukmusklerna, rumpan och axlarna. Bålen skall hållas helt still med an du lyfter diagonal arm mot ben. Dessa skall bara bli en förlängning av kroppen så allt ligger i linje. Håll detta i ett par sekunder och byt sedan till den andra armen och benet.

Första gångerna kan det vara svårt med balansen så fokusera på att inte kompensera med bålen utan håll den helt stilla och jobba långsamt upp med arm och ben. Börja med tex 10 lyft i 3 set.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar