Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

söndag 28 mars 2010

Kost för bättre minne och koncentration

För att fungera optimalt behöver hjärnan bla kolin som är ett b-vitamin. I hjärnan omvandlas detta till acetylkolin som är en överföringssubstans som skickar information mellan hjärncellerna. Det behövs även för att myelinskidan som skyddar nervceller skall bildas och underhållas. Brist på detta gör att minnet inte fungerar på bästa sätt och detta påverkar även koncentrationen. Dopamin är en annan överföringssubstans som kräver B3 och järn för att bildas. Utöver detta behöver hjärnan resten av B-vitaminkomplexet (B-1,2,3,5,6,9,12, biotin samt folsyra) för att minnet och fokus skall fungera .

Kolin finns bla i: Kalvlever, vitkål, blomkål, kaviar, ägg, linser och sojaprodukter.
B3 finns bla i: kalkon, hälleflundra, pumpakärnor och jordnötter.
Järn finns bla i: kalvlever, aprikoser, russin, pumpakärnor, valnötter och blodpudding.
B-vitamin generellt finns i bryggerijäst, kyckling, kruskål, havremjöl, sojabönor, fisk, avokado och potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar