Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

torsdag 14 januari 2010

Bellybacks mot länd- och korsryggsryggsbesvär

Det finns en studie gjord av bla Eva Andersson på KI som visar att bellybacks är den enskilt bästa övningen för att lindra smärtor i länd- och korsryggrygg. Det skall vara bellybacks av den typen där benen är fritt hängande, dvs du ligger på mage på en bänk med höftkanten emot bänk-kanten. Sedan lyfter du benen upp till planläge och tänker på att spänna rumpan. 15 reps i tre set kan vara bra att börja med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar