Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

måndag 18 januari 2010

Fler nyttiga livsmedel

Grapefrukt: innehåller magnesium, kalcium, kalium och C-vitamin. Detta gör grapefrukten utmärkt för hjärt-kärlsystemet, den sägs vara blodrenande dessutom innehåller frukten salicylsyra som kan lindra artrit. Som grädde på moset är den bra mot allergier samt infektioner i hals och munhåla.

Citron/lime: innehåller kalium och C-vitamin. Frukten är starkt bakteriedödande och utmärkt vid förkylning, hosta och ont i halsen. Den sägs även lösa upp gallsten och motverka cancer.

Lakrits: innehåller Magnesium, järn, kalcium, fosfor, mangan, B3-vitamin och C-vitamin. Lakrits är bra för adrenalinfunktionen, det är vätskedrivande och laxerande. Lakritsen rengör munhåla och tänder samt kan eventuellt motverka vissa virus som tex herpes och HIV. Det underlättar matsmältningen och stöder leverfunktioner. Skall dock inte konsumeras i större mängder av gravida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar