Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

söndag 31 januari 2010

Tips för att få diskbråck...

Kristian Berg har i sin bok "stora stretchboken" listat vad du skall göra om du vill ådra dig ett rejält diskbråck:

Skaffa dig dålig hållning och sjunk ihop så mycket som möjligt - inte bara när du st¨r utan allra helst också när du sitter. Så fort kraften inte går rätt igenom ryggraden ökar nämligen trycket på diskarna upp till nio gånger.

Använd aldrig benen när du lyfter saker - raka ben och krummad rygg fungerar utmärkt för att få diskbråck akut och på sikt. Vrider du dessutom överkroppen samtidigt som du lyfter ökar risken för diskbråck ännu mer.

Du behöver dock inte ligga i så här hårt, ofta räcker det med att sitta, timme ut och timme in med dålig hållning. Är du bara tillräckligt envis...

Tänk på att saker och ting inte bara händer din kropp, du drabbar den av det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar