Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

fredag 29 januari 2010

Nyttiga fiskar

Fisk innehåller många nyttiga näringsämnen och omega 3-fettsyra. Jag har listat tre fiskar, en mager och två feta som är utmärkta att ha med i sin kost när du tränar. Tonfisken är bra direkt efter pass och de andra vid vanliga måltider. Det finns studier som visar att regelbundet intag av fisk minskar risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar med ca 35% samt risken för tidig död med ca 15%.

Tonfisk innehåller: Selen, omega 3-fettsyror, B12-vitamin och B3-vitamin. Den är bra för huden, hormonsystemet och hjärt- och kärlsystemet.

Lax innehåller kalcium, selen, D-vitamin, E-vitamin och omega 3-fettsyror. Laxen är en rik källa till fiskleverolja som är bra för hormonbalansen, bra för huden, immunsystemet, skelettet och tänderna.

Makrill innehåller kalcium, selen, E-vitamin och omega 3-fettsyror. Makrillen är också bra för hjärt- och kärlsystemet, den upprätthåller hormonbalansen samt stärker immunsystemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar