Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

tisdag 12 januari 2010

Pulsträning

Att träna efter sin puls är väldigt roligt och effektivt. För att kunna göra det behöver du veta din maxpuls, vilket du får reda på genom ett maxpuls eller submaxtest. Vill man ha en ungefärlig maxpuls utan att anstränga sig så tar man 220 för män och 226 för kvinnor minus ålder. Detta siffra är då inte exakt och kan avvika ganska mycket. När man sedan pulstränar så jobbar man oftast utifrån olika procenttal av maxpulsen. Lågintesiv träning är allt upp till ca 60% av maxpulsen tex en promenad, medelintesiv är 60-80% tex jogging och högintesiv är 80-100% tex tempoträning eller intervaller. Växla gärna dessa zoner så att kroppen får variation, den mest ineffektiva träningen är den som är samma hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar