Välkommen hit!

Jag heter Jessica Winberg och är personlig tränare, verksam på Lidingö. Utöver min pt-utbildning har jag även en idrottslärarutbildning ifrån GIH i Stockholm.

Det här är en plattform främst för mina klienter, men även andra intresserade. Här kan du följa hälsa och träning utifrån min synvinkel, men också utifrån ämnen som kommit upp under pass.

Min syn på hälsa kommer ur ett pedagogiskt och funktionellt perspektiv. Träning skall vara lättilgängligt, tidseffektivt och roligt. Hälsa kräver reflektion och ett aktivt ställningstagande.

Vill du komma i kontakt med mig, fråga något eller ha hjälp med din träning, så skicka iväg ett mail aktivtvalmaende@gmail.com

tisdag 26 januari 2010

De fantastiska lökarna

Vitlök: innehåller kalcium, fosfor, kalium och c-vitamin
Är bakterie- och virusdödande kallas för naturens eget antibiotikum. Är slemlösande, kan sänka kolestrolhalten och det sägs att en klyfta om dagen minskar risken för magcancer med 85%. Det skulle kunna vara ett fulländat livsmedel.

Vitlökskurer: Låt några klyftor dra i brännvin ett par veckor. Späd sedan med vatten och drick lite per dag. Detta sägs hjälpa mot högt blodtryck och åderförkalkning. Samma dryck kan även hjälpa mot dålig hals, då behöver det dock inte dra mer än några timmar och klyftorna skall vara krossade.

Purjolök innehåller: Kalium, K-vitamin, kalcium, folsyra och A-vitamin
Är ett renande livsmedel på grund av sin vätskedrivande egenskap. Det kan föra bort urinsyra vid gikt.

Gul lök har även visat sig minska risken för 9 olika sorters cancer med 25-80%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar